Evo kako rashladiti auto za 10 sekundi (VIDEO)
Ilustracija

Odličan trik

Evo kako rashladiti auto za 10 sekundi (VIDEO)

Na nesnosnim temperaturama, koje tek počinju, automobil se zagrije do paklenih vrućina vrlo brzo, a sjesti u njega nije nimalo ugodno, ni pametno. Rashladite ga!

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje. Da li ima klimu uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stepeni. 

Sve što treba da uradite je:

- Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata.

- Vozačeva vrata otvarati i zatvarati.

Dodatni savjeti:

Dobro je na sjedišta, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, peškir...) i tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća. 

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. 

Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovno sjednete za volan.

 24sata.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.