Narednog vikenda počinje City Groove festival

Podgorica centar muzičkih dešavanja

Narednog vikenda počinje City Groove festival

Narednog vikenda glavni grad Crne Gore biće centar muzičkih dešavanja i to zahvaljujući festivalu City Groove koji će biti održan od 2. do 4. juna na Stadionu malih sportova.

“Prije godinu dana smo sa istog mjesta poručili da ćemo istrajati u borbi da napravimo što bolji i veći festival i mislim da smo opravdali očekivanja. Prošle godine smo imali jedno svjetsko ime, ove godine imamo tri, mislimo da su Podgorica i Crna Gora na ovaj način pokazala da je festivalski centar pa vas pozivam da u što većem broju dođete na Stadion malih sportova i da svima pokažemo da jesmo to što sam kazao i da pomognemo svima koji žele da rade  koncerte da lakše prezentuju  Podgoricu i Crnu Goru kao koncertnu destinaciju” istakao je na početku konferencije za novinare održane u Hard Rock Cafeu Dragan Bulajić, direktor i jedan od osnivača City Groove festival.

Festival City Groove prvi je zeleni festival u Crnoj Gori, a predstavnica UNDP-a Fiona Mekluni pozvala je sve da daju svoj doprinos kupovinom karte za prve dvije večeri.

“Posebno smo ponosni što smo uključeni u ozelenjavanje najvećih muzičkih ljetnjih festival, što  čini poseban segment turističke ponude Crne Gore. Počinjemo sa City Groove festivalom, a kupovinom zelene ulaznice za ovu manifestaciju ulazete 50 centi za održive projekte u turizmu Crne Gore i postajete naš partner i pomažete da muzičkim festivalima damo zeleni segment. Time dokazujete da Crna Gora sazrijeva na ekološkom putu čineći prave stvari kako bismo smanjili karbonski otpad” istakla je Mekluni.

presfotoborisekularac

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, Nela Savković Vukčević podsjetila je zašto se Glavni grad prije dvije godine uključio u projekat “City Groove”.

“Željeli smo da ispunimo dugogodišnju želju građana da dobiju gradski festival, veliku manifestaciju koji smo povezali sa velikim razlogom za proslavu obnove crnogoske  nezavisnosti. Ove godine festival se održava u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta”napomenula je Savković Vukčević ističući da ovaj festival umnogome doprinosi boljoj kulturnoj i turističkoj ponudi Podgorice.

Elektropirvreda Crne Gore je uz City Groove festival od samog početka, podsjetila je Eleonora Albijanić PR EPCG.

“Prepoznali smo kvalitet koji traje. Nadamo se da će i ove godine naša podrška doprinijeti da Stadionom malih sportova struji neka dobra energija” kazala je Albijanić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.