Ovo su namirnice od kojih će vam koža zablistati
Ilustracija

Učiniće kožu mnogo boljom

Ovo su namirnice od kojih će vam koža zablistati

Nutricionisti su dali spisak namirnica koje će učiniti vašu kožu mnogo boljom za samo sedam dana, naravno ako ih budete konzumirali redovno.

Evo kojih devet namirnica čuda čine za kožu:

Ananas čini da vaša koža izgleda zadivljujuće i elastičnije. Poboljšava varenje, ublažava upale i čisti organizam od toksina, a takođe utiče na stvaranje kolagena.

Limun - Dobro znate da je odlično dan započeti čašom tople vode s limunom, što je najbolja detoksikacija. Nastavite s konzumacijom limuna i u toku dana, iscijedite ga preko salate ili u zeleni sok.

Slatki krompir - Beta karoten daje koži svježinu. Kombinacija vitamina A i C daje joj blistavost, a dobra svojstva ove namirnice povoljno utiču i na rast kose i noktiju.

Bademi su ne samo hrana zdravlja već i ljepote, zato što su bogat izvor vitamina E. Daju koži glatkoću i čine je elastičnom. Vitamin E štiti je i od starenja, jer sprječava prodor ultraljubičastih zraka, a štiti i od isušivanja. 

Čia sjeme je jedan od najboljih antioksidanasa, a koži daje i nevjerovatan sjaj.

Repa je snažan antioksidans i podmlađuje kožu. Kombinacija vitamina i minerala stimuliše proizvodnju ćelija i štiti kožu od preranog starenja i bora. Odlična je u kombinaciji s jabukom i mrvicom đumbira.

Smokve - Sitno sjeme ovog voća je puno hranljivih sastojaka, koji čiste organizam, pa pružaju koži, prije svega, unutrašnji sjaj, a onda i spoljašnji.

Spanać je pun vitamina A, koji obnavlja kožu ali i vlasi kose. 

Urme su bogate vlaknima, ali i bakrom koji apsorbuje gvožđe te formira kolagen i crvena krvna zrnca. Odlična su alternativa za šećer u pečenju i kuvanju, piše Radiosarajevo.ba. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.