Predstavljen najskuplji auto svih vremena vrijedan 12,8 miliona dolara (VIDEO)
Foto: caricos.com

Ponos Rols Rojsa

Predstavljen najskuplji auto svih vremena vrijedan 12,8 miliona dolara (VIDEO)

Tron najskupljeg automobila svih vremena zauzeće „Rols-Rojs“ unikatnim primjerkom nazvanim „sveptejl“, čija je cijena 12,8 miliona dolara!

Cijene primjeraka automobila u gornjem ešalonu tržišta luksuznih četvorotočkaša uobičajeno se kreću u milionima dolara. „Rols-Rojs“ sada namjerava da cijenom od 12,8 miliona dolara pomjeri granicu sa jednocifrenog na dvocifreni milionski iznos.

Novi unikatni kupe koji proizvođač luksuznih automobila pravi za anonimnu mušteriju još od 2013. godine bliži se finalnoj fazi – uručivanju ključeva.

2017rollsroycesweptail11600x1200

Foto: carcos.com

Inspiracija koja stoji iza „sveptejla“ dolazi od „Rols-Rojsovih“ klasika iz 1920-ih i 1930-ih godina, sa oblom linijom i izradom unutrašnjosti kao da je u pitanju najluksuznija kočija.

Mušterija, za koju se navodi da je veliki uživalac u dobrim stvarima i sakupljač jedinstvenih, unikatnih stvari koje uključuju superjahte i privatne avione, želio je da posjeduje ekskluzivni kupe sa prostranim staklenim krovom.

Proizvođač luksuznih automobila otkrio je svoj dragulj prošlog vikenda na svečanosti takmičenja "Concorso d'Eleganza" u Italiji, a finalna izrada „sveptejla“ iznenadila je i oduševila čak i najbogatije posjetioce i učesnike.

Što se cijene tiče, prema navodima Dejli telegrafa, „sveptejl“ će koštati ukupno 10 miliona funti, odnosno 12,8 miliona dolara. Na osnovu toga, zvanično će postati najskuplji automobil u istoriji.

 
Izvor:Rts.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.