Nova festivalska zvijezda Evrope: 50.000 fanova za prvi Sea Star u Umagu
Sea Dance Festival

Exit Ljeto Ljubavi

Nova festivalska zvijezda Evrope: 50.000 fanova za prvi Sea Star u Umagu

Nakon četiri nezaboravna dana, od 25. do 28. maja, uz spektakularne nastupe i nepresušnu energiju, završeno je prvo izdanje Sea Star Festivala u sunčanoj laguni resorta ''Stella Maris'' u Umagu. Uz nastupe najvećih svjetskih headlinera, vrhunsku produkciju i više od 50.000 oduševljenih posjetilaca iz više od 70 zemalja svijeta, koji su tokom četiri dana i noći prošli kroz festivalske kapije, Sea Star je već u premijernom izdanju postigao visok EXIT standard.

Kako je saopšteno iz Sea Dance Festivala, EXIT Ljeto ljubavi, koje spaja čak četiri zemlje regiona, počelo je na najbolji mogući način i lansiralo novu sjajnu zvijezdu na festivalskom nebu Evrope. Osam mjeseci priprema i nezapamćeno interesovanje od same najave dolaska festivala u Hrvatsku rezultirale su time da je Sea Star već od premijernog izdanja postao jedan od najvećih morskih festivala u Evropi.

Prema zvaničnim podacima Turističke zajednice Umaga, svi smještajni kapaciteti u Umagu i okolnim mjestima bili su popunjeni, a zabilježen je rast posjete od čak 50% u odnosu na isto vrijeme prošle godine!

Prodigy10

Eksplozivni The Prodigy

Veliki pečat na cijeli festival stavio je kultni i eksplozivni The Prodigy koji je pred euforičnom publikom prikazao očekivano spektakularan nastup, a Umagu već poslije prve numere udahnuo autentični EXIT duh koji sad stanuje i u Istri. Živa legenda plesne muzike Fatboy Slim potvrdio je da je nenadmašni house majstor čiji će nastup ostati upamćen najmanje koliko i plejada hitova kojom je raspametio desetine hiljada posjetilaca u ''Stella Marisu''.

FatboySlim2

Fatboy Slim opravdao očekivanja

Berlinski tehno heroj Poll Kalkbrener izveo je maestralan nastup u finalu glavnog dijela festivala i publiku doveo do sunčanog jutra u prizoru koji se mogao uporediti samo sa Exitovom kolosalnom Dance Arenom. Novi miljenici regionalne publike, Modestep, svojim live nastupom priuštili su erupciju energije koja će još dugo strujiti među posjetiocima, a Pendulum su u DJ setu dokazali zašto drum’n’bass spomen ne može proći bez njih. Sjajna zvijezda plesne muzike i hitmaker Spiller donio je svoje plesne tonove pod otvorenim nebom, a Dubioza Kolektiv je u naletu energije pokosila sve sa dub, reggae i rock ritmovima rezervisane za najveće scene. Ovdašnji techno doajeni svjetskog glasa, UMEK, Marko Nastić i Petar Dundov, opravdali su udarne termine, nastupivši rame uz rame sa nekim od najvećih globalnih zvijezda, dok su nepresušni talenat prikazale i regionalne zvijezde S.A.R.S, Brkovi, Artan Lili, Pips, Chips & Videoclips, Bad Copy, Elemental, Jonathan, Sassja, Kiša metaka, Kandžija, Nipplepeople, Kawasaki 3p, Rambo Amadeus i domaćini festivala Urban & 4.

Cijelodnevni oproštajni party u laguni potrajao je do zalaska sunca uz ritmove aktuelnog superstar producenta Mahmuta Orhana čiji je hit "Feel" zvanično označio završetak festivala i prvog od četiri festivala velikog, regionalnog EXIT Ljeta ljubavi. Sljedeći su na redu Temišvar i Revolution festival od 1. do 3. juna, zatim 17. izdanje EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje čak pet dana i noći, od 5. do 9. jula, da bi se ljeto na kraju ponovo vratilo na more uz Sea Dance festival od 13. do 15. jula na spektakularnoj plaži Jaz.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.