Nove mogućnosti u sklopu privatnih poruka na Instagramu
Ilustracija

Nadogradnja

Nove mogućnosti u sklopu privatnih poruka na Instagramu

Nova verzija aplikacije Instagram je dostupna za preuzimanje sa Gugl Pley i Ep Storu. Ažurirana aplikacija dodaje nekoliko novih opcija, koje će biti interesantne mnogima.

Od kako je ''Instagram Direct'' lansiran za sve u aprilu, programeri su pokušavali da dodatno pojačaju iskustvo korisnika, dodavanjem novih opcija.

Neka od najbitnijih su već najavljena, jer Instagram sada podržava pejzažnu i portretnu orijentaciju. Kad god pošaljete stalnu sliku ili video vašim prijateljima, koristeći Direktt, nećete više morati da je isjecate na određene dimenzije.

Pored toga, ažuriranje donosi podršku za linkove u Direkt opciji, što znači da Instagram korisnici mogu sada dijeliti sajtove sa njihovim prijateljima i vidjeti kako izgledaju direktno u konverzaciji. Isto važi i za brojeve telefona i adrese, prenosi phoneArena.

Podrška za pejzažne i portretne slike u Direkt opciji je već dostupna za iOS uređaje sa Instagram verzijom 10.22. Međutim, Android korisnici će morati da sačekaju još malo, da ove nove opcije stignu, piše Radiosarajevo.ba.

Sa druge strane linkovi u Direkt porukama su dostupni za obje mobilne plaforme.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.