OVO je prava istina o folk divi i pjesmi

OVO je prava istina o folk divi i pjesmi "Beograd"

Bosanski kantautor riješio da jednom za svagda otkrije pravu istinu o folk divi i pjesmi "Beograd", koju je za nju napisao.

Jedan od najvećih, vanvremenskih hitova folk dive Svetlane Cece Ražnatović jeste pjesma „Beograd“, koju je davne 1991. napisao bosanski kantautor Dino Merlin, a Ceca otpjevala četiri godine kasnije.

Ova pjesma odmah je dobila politički konotaciju budući da je objavljena u jeku loših relacija između Srbije i Bosne. Međutim, Merlin je objasnio da je ovaj hit napisao dosta ranije, te da „Beograd“ nema baš nikakve veze sa politikom, a sada se osvrnuo na priče da mu folk diva nije dala novac za pjesmu koja ostavila veliki pečat u njenoj karijeri.

dinomerlin1

"Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpjevala pjesmu „Beograd“ koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati", objasnio je Merlin i dodao da je njegova želja bila samo da bude potpisan kao autor pjesme, što je Ceca i ispoštovala, a ovom njegovom izjavom stavljena je tačka na brojne neistine.

Svoj komentar na ovu temu dala je i Ceca.

"Namjenski je za mene uradio pjesmu „Zaboravi“, a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pjesmu", potvrdila je Ceca.

Blic.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.