Beogradski rege bend Irie FM, iznenadio je fanove novom pjesmom ''Putevi''
Sea Dance Festival

Poznati po hitu ''Kliziš''

Beogradski rege bend Irie FM, iznenadio je fanove novom pjesmom ''Putevi''

Beogradski rege bend Irie FM, iznenadio je fanove novom pjesmom „Putevi“ kojom su se prikazali u nešto drugačijem svjetlu. Napravili su ovom kompozicijom žanrovski zaokret i predstavili novi eletro-pop prizvuk koji širi duh 80ih godina, a ovog ljeta imaćemo priliku da ih čujemo i uživo u sklopu Sea Dance festivala.

Spot za dopadljivu numeru na najbolji način dočarava atmosferu davnih vremena, a akteri Sergej Trifunović, Sonja Pavlica, Jakov Jevtović i Marko Krainović i vođa Irie FM-a savršeno su iznijeli uzbudljivu priču za koju je najviše zaslužan upravo Vukašin Marković.

''Želim da se zahvalim svim dragim prijateljima koji su uložili vrijeme u ovaj video. Hvala što vjerujete u naš rad i hvala vam što, kada mi vama vjerujemo, vi nama date nešto zaista izuzetno. Moj duboki naklon, i jedva čekam sledeću priliku. Takođe, hvala i vama kolege iz benda što vjerujete u moje nagle zaokrete, i tu ste sa mnom i ne date mi da isklizam. Uživajte u našem novom videu'', napisao je Vukašin na Facebooku nakon što je spot objavljen.

Beogradski sastav, koji se 2012. godine okitio titulom Najboljeg evropskog reggae benda, pridobio je pažnju šire publike neobičnim muzičkim stilom koji podrazumijeva roots reggae u originalnom stilu, uz dub verzije.

Posljednjim hitom “Kliziš” Irie FM je najavio izlazak iz unaprijed zamišljenih žanrovskih okvira i pokazalo se da je koketiranje sa muzički izrazom bilo pun pogodak.

Bend je svojim jedinstvenim stilom pokupio simpatije publike, a o njihovoj popularnosti najbolje govore brojni koncerti održani na Balkanu, ali i učešće na svim većim regionalnim festivalima. Šest puta zaredom nastupali su na Exitu, a ovog ljeta imaćemo priliku da ih slušamo na Jazu gdje će, 13. jula, nastupiti na otvaranju četvrtog izdanja Sea Dance festivala.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.