Svjetski šampion u motociklizmu podlegao pavredama posle saobraćajne nesreće
Preminuo Niki Hejden

Preminuo Niki Hejden

Svjetski šampion u motociklizmu podlegao pavredama posle saobraćajne nesreće

Niki Hejden preminuo je u bolnici od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnij nesreći.

Svjetski šampion u motociklizmu, legenda Dukatija i automotosporta, preminuo je u 35. godini nakon što ga je tokom vožnje biciklom udario automobil.

Hejden je u saobraćajnoj nesreći zadobio teške povrede glave i grudnog koša. U bolnici u Ćezeni nisu mnogo da mu pomognu... Držan je pet dana u indukovanoj komi jer je procijenjeno da ne bi izdržao operaciju.

Nakon Moto GP karijere, tokom koje se na Dukatiju 2006. okitio titulom svjetskog šampiona u kraljevskoj klasi, Hejden se okrenuo Superbajku i vozio je za Red Bul Hondu.

U trenutku nesreće, odmarao se od trke u Imoli na kojoj je zauzeo 12. mjesto. Niko nije mislio da će Hejdena tada vidjeti poslednji put na stazi i motoru.

U ponedeljak posle podne su zvaničnici bolnice potvrdili vijest o njegovoj smrti.

"Medicinski tim je potvrdio smrt pacijenta Nikolasa Patrika Hejdena koji je na liječenju bio od srijede, 17. maja na intenzivnoj njezi u Bufalini bolnici u Ćezeni nakon što je ranije tog dana zadobio teške višestruke povrede", stoji u šturom saopštenju bolnice.

Vozač koji je udario Hejdena podvrgnut je odmah alko-testu koji je pokazao da nije bio pod uticajem alkohola u trenutku nesreće. Italijanska policija sprovodi istragu čiji se zaključci očekuju u julu.

Moto GP svijet pamtiće ga kao izuzetnog vozača, poslednjeg koji je "ukrotio" divlji Dukati i prekinuo niz od pet uzastopnih titula Valentina Rosija.

Rosi je, kao i svi vozači, bio pogođen viješću o nesreći i počast je Hejdenu odao uz poruku da je on jedan od "najboljih prijatelja koje je ikada imao u padoku".

Izvor:N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.