Ovo je najzdraviji hljeb koji ne sadrži ugljene hidrate (VIDEO)
Printscreen

Gotov za 15 minuta

Ovo je najzdraviji hljeb koji ne sadrži ugljene hidrate (VIDEO)

Riječ je o oblacima hljeba, niskokaloričnom hljebu koji ne sadrži ugljene hidrate pa se preporučuje osobama koje su sklone debljanju ili su na dijeti.

Glavni sastojci  su mu proteini, a recept je jednostavan jer sadrži samo tri sastojka, a neće vam oduzeti niti mnogo vremena.

Možete ga praviti u slanoj ili slatkoj verziji,  a potrebno vam je:

- 3 jaja
- 3 kašike krem sira (ili posnog sira)
- malo praška za pecivo

Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca izmiješajte sa sirom te po želji dodajte so ili med/steviju. Bjelanca dobro istucite s praškom za pecivo pa ih pomalo kašikom dodajte smjesi žumanaca i sira. Lagano pomiješajte te dobijenu smjesu kašikom nanesite na papir za pečenje. Dobićete šest hrpica koja će nakon pečenja izgledati kao pogačice.

Pecite ih u rerni zagrijanoj na 150 stepeni 15 minuta.

Radio Sarajevo

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.