Natjerati operatere da ubrzaju internet
Ilustracija

EKIP

Natjerati operatere da ubrzaju internet

EKIP bi trebalo da "natjera" mobilne operatere da poboljšaju kvalitet usluga, povećaju brzinu interneta, jer crnogorski građani za istu cijenu dobijaju mnogo manje od evropskih, zaključeno je na konsultativnom saslušanju osam kandidata za izbor dva člana Savjeta EKIP-a.

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Vujica Lazović kazao je da će na nekoj od narednih sjednica poslije praznika odlučiti koja će dva kandidata predložiti parlamentu, piše Pobjeda.

Kandidati su ocijenili da EKIP i članovi njegovog Savjeta moraju biti stručni, nezavisni i otporni na sve političke uticaje.

Kandidat Šefkija Murić smatra da ovaj sektor mora biti u funkciji razvoja ekonomije, digitalizacija u narednom periodu treba da bude visoko na listi prioriteta, a zaštita potrošača mora biti ispoštovana do kraja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.