Risto Drobnjak dokaz da je AK
Kujović, Drobnjak i Erović sa predsjednikom Žurićem

Prijem kod gradonačelnika za bacača kugle

Risto Drobnjak dokaz da je AK "Jedinstvo" jedan od najboljih klubova u CG

Za atletičara bjelopoljskog "Jedinstva" Rista Drobnjaka danas je upriličen prijem kod predsjednika Opštine Aleksandra Žurića, povodom ostvarivanja norme za Svjetsko prventstvo za mlađe juniore koje će se održati u Keniji od 12. do 16. jula ove godine.

Žurić je čestitao mladom sportisti na postignutom uspjehu, i poželio mu da ostvari dobre rezultate na takmičenjima koja mu predstoje.

Podsjećamo, Drobnjak je na 23. Međunarodnom mitingu u Baru bacio kuglu 18,47metara i tako srušio rekord Crne Gore za mlađe juniore koji je od 2009. godine držao Danijel Furtula.

On je tim hicem nadmašio Furtulu za 24 centimetra, i bacio kuglu 47 centimetara više od norme za Svjetsko prventstvo.

Predsjednik Atletskog kluba “Jedinstvo”, Abaz Kujović, kazao je da je rezultat sedamnaestogodišnjeg Drobnjaka od velikog značaja ne samo za grad Bijelo Polje, već i za državu Crnu Goru.

“AK "Jedinstvo" je zaista jedan od naboljih sportskih klubova u Crnoj Gori, koji ostvaruje vrhunske rezulate a to dokazuje i preko 30 zlatnih medalja osvojenih prošle godine. Klub je zdrava sredina, kroz koji prolazi stotine dječaka i djevojčica sa kojima se radi maksimalno odgovorno i strpljivo. Kao rezultat tog rada imamo uspjeh Rista Drobnjaka,koji ga direktno vodi na Svjetsko prventstvo", kazao je Kujović i dodao da će klub nastaviti sa radom i dobrim rezultatima.

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore i trener AK “Jedinstvo”, Osman Erović kazao je da je rezultat Drobnjaka dokaz da je Bijelo Polje prepoznatljivo kao grad sa vrhunskim atletičarima.

18518726102071878101320751070180495n

Kujović, Drobnjak i Erović

On je podsjetio da je AK “Jedinstvo”  za 2016. godinu bio najbolji atletski klub u Crnoj Gori, “ekipni seniorski prvak, osvajač preko 100 medalja, sveukupni pobjednik MOSI igara itd.”

“Veliku pažnju smo posvetili pojedincima koji su nagovijestili vrhunske rezultate. Risto Drobnjak je napravio nešto impozantno, prebacio je 47 centimetara preko norme za Svjetsko prvenstvo. Dalja očekivanja su velika i mi to gledamo kao jedan veliki projekat”, kazao je Erović i zahvalio je opštini Bijelo Polje i ukupnoj lokalnoj upravi za pomoć i podršku koju dobijaju.

Rezultat Drobnjaka prema podacima Atletskog saveza Crne Gore je šesti u Evropi, i među 20 najboljih u mlađe juniorskoj kategoriji u svijetu.

Mladi atletičar se zahvalio predsjedniku Opštine na prijemu i svim ljudima koji su vjerovali u njega, posebno treneru Osmanu Eroviću.

“Ove sezone očekujem mnogo, nadam se da ću prvo uzeti medalju na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, pa onda i da ću makar ući u finale na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem i nadam se da ću dobro predstaviti moje Bijelo Polje, i Crnu Goru”, kazao je Drobnjak.

Sanacija gradskog stadiona uskoro

Predsjednik Atletskog kluba "Jedinstvo" Abaz Kujović kazao je da će staza uskoro biti sanirana na gradskom stadionu u Nikoljcu.

“U opštinskim planovima jedan od prioriteta je atletska staza u Bijelom Polju, i nastojaćemo da u što kraćem vremenskom periodu riješimo i taj problem i saniramo stazu, kako bi se i kod nas održavala takmičenja”, kazao je Kujović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.