Portugal pobjednik Eurosonga 2017, skandal obilježio finale (VIDEO)

Prvi put u istoriji takmičenja

Portugal pobjednik Eurosonga 2017, skandal obilježio finale (VIDEO)

Predstavnik Portugalije Salvador Sobral pobjednik je ovogodišnjeg Eurosonga. On je izveo originalnu numeru "Amar Pelos Dois" i tako donio prvo mjesto svojoj zemlji, prvi put u istoriji takmičenja. Na večerašnjem finalu dogodio se skandal tokom izvođenja numere prošlogodišnje pobjednice Džamale kada je čovjek iz publike, ogrnut zastavom Australije, izašao na binu i skinuo pantalone.

Način glasanja bio je isti kao i prošle godine. Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodijelili su odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. 

Nakon što su gledaoci glasali putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključili su se u program i saopštili poene samo profesionalnog petočlanog žirija. Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike su se iskombinovati dajući svakoj pjesmi određeni skor. Poene gledalaca saopštio je voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova,

Od žirija iz Crne Gore jedan glas je dobila Austrija, dva Bugarska, tri Francuska, četiri Jermenija, pet Hrvatska, šest Belgija, sedam Švedska, osam Italija, 10 Rumunija. Lijepa Grkinji Demi dobila 12 poena za pjesmu "This is Love", prenosi RTCG.

Dvadesetsedmogodišnji pobjednik ukupno je prikupio 758 bodova. Mimo predviđanja evropskih kladionica da je Italija glavni favorit na ovogodišnjem tamkičenju za Pjesmu Evrovizije, iz Kijeva kao pobjednik izlazi Portugal i sjajni pjevač Salvador Sobral. Njegova interpertacija balade očarala je Evropu. Glasovima žirija televizijskih centara i publike širom kontinenta simpatični 27-godišni Portugalac odnio je pobjedu u glavnom gradu Ukrajine. Sobral je obolio od srca i čeka transplantaciju.

Na drugom mjestu sinoćnjeg takmičenja za našla se Bugarska, a treća je bila Moldavija.

Takmičenje je obilježio i neplarani izlazak mladića sa australijskom zastavom na scenu, koji je skinuo pantalone i pokazao zadnjicu publici.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.