Nadal savladao Đokovića 2:0
Novak Đoković

Ubjedljivo

Nadal savladao Đokovića 2:0

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Rafael Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4).

U jubilarnom 50. okršaj dvojice velikana, koje je ujedno i najveće rivalstvo u istoriji 'bijelog sporta', viđena je slaba igra Đokovića koji doživio 24. poraz od Španca.

Drugi reket planete bio je branilac titule u 'Magičnoj kutiji', a protiv Nadala je imao je sedam pobjeda u prethodnih sedam mečeva. Međutim poslije 2014. godine, Rafa je uspio da ostvari trijumf protiv Novaka Đokovića.

Od starta meča vidjelo se da nešto ne funkcioniše u igre Đokovića, što je Nadal iskoristio da napravi dupli brejk 4:0. U petom gemu Novak je uspio da dođe do prvog gema na meču, međutim igra mu se nije pomjerala na bolje. 

Nadal je nastavio da svojom prepoznatljivom igrom dominira, a srpski teniser do kraja prvog seta uspio je da osvoji još jedan gem. Upravo u drugom usvojenom gemu, Rafa je imao priliku da sa 6:1 dobije prvi set, međutim Đoković je spasao brejk i set loptu. 

Ipak, naredni gem protekao je isto kao i svi prethodni petog tenisera planete, koji veoma lako dobija prvi set 6:2.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.