Nadal o Đokoviću: Mislim da smo naškodili jedan drugome tokom karijera
Novak Đoković i Rafael Nadal

Danas se sastaju po 50. put

Nadal o Đokoviću: Mislim da smo naškodili jedan drugome tokom karijera

Španski teniser Rafael Nadal rekao je pred duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Mastersa u Madridu da očekuje veliki otpor drugog reketa svijeta u subotu.

Đoković i Nadal se danas od 16 časova sastaju po 50. put, a srpski teniser trenutno vodi sa 26-23 u pobjedama. To im je prvi međusobni susret od prošlogodišnjeg Mastersa u Rimu, kada je bilo 7:5, 7:6 za Novaka.

Nadal je do mjesta u polufinalu došao pobjedom nad Belgijancem Davidom Gofanom sa 7:6, 6:2, dok je japanski teniser Kei Nišikori bez borbe predao meč Đokoviću zbog povrede. Pred 50. susret sa srpskim teniserom, ‘kralj šljake’ se osvrnuo na njihovo rivalstvo.

“Rivalstvo sa Novakom me je učinilo boljim teniserom. Kada igrate sa igračima koji su toliko dobri, uvijek tjerate sebe da date 100 odsto od sebe. Mislim da smo naškodili jedan drugome tokom karijera. Neke titule sam ja oduzeo njemu, a neke on meni. Realnost je takva da je ova era dobra zbog mečeva između Đokovića, Federera i mene. Mnogo puta smo se sastajali u samim završnicima, mnogi su se zbog toga zainteresovali za tenis i to je veoma pozitivna stvar”, istakao je Nadal, prenosi N1 Beograd.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta osvrnuo se na Đokovićeve igre od početka ove sezone, koje nisu na nivou kakav su mnogi navikli od srpskog tenisera.

“Moramo da poštujemo nivo na kojem je sada jer je istina da nije toliko visoko kao što je nekada bio, ali je mnogo vremena prošlo otkako je postao prvi na svijetu. Znam, bio sam u njegovoj koži. Biti na vrhu svake nedjelje, to je gotovo nemoguće. Uvijek imamo uspone i padove. Nekada imate pobjedničke nizove, nekad ređate poraze”, rekao je Nadal i dodao, “Možda nije na najbolji način započeo ovu sezonu, ali nemojmo da se lažemo. Napravio je grešku protiv Istomina u Australiji. Izgubio je od Kirjosa dva puta, a znamo da Kirjos zna i da izgubi. Poražen je od Gofana, a ovdje je stigao ponovo do polufinala. Ne smatram da je Đoković na pogrešnom putu, očekujem sjajnog Novaka u subotu. Od njega ne očekujem ništa drugo”.

Španski teniser je, ipak, naglasio da zna kakav je recept za pobjedu protiv Novaka u subotu.

“Znam da me čeka težak meč protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Znam da ako želim da imam priliku da pobijedim, moram da dam 100 odsto od sebe. Smatram da već nekoliko nedjelja igram na visokom nivou. Znam da me čeka dan kada ću odigrati veoma dobro ili neću imati veliki broj šansi. Odradio sam domaći zadatak, pokušaću da dam sve od sebe, nadam se da ću biti spreman za to”, rekao je Nadal.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.