Vulić: Komentar na FB-u sam postavio da bi zaštitio Slavka, konstantno su ga vrijeđali
Sabrija i Slavko

Prezadovoljan nastupom na Evroviziji

Vulić: Komentar na FB-u sam postavio da bi zaštitio Slavka, konstantno su ga vrijeđali

Šef crnogorske evrovizijske delegacije Sabrija Vulić saopštio je Dnevnim novinama juče iz Kijeva da je, uprkos polufinalnoj eliminaciji, u potpunosti zadovoljan načinom na koji je Kalezić predstavio Crnu Goru i njegovim odnosom prema preuzetim obavezama.

“U ime našeg tima i delegacije, prezadovoljan sam načinom na koji je Kalezić odradio polufinalni nastup. Takođe, zahvalio bih mu na profesionalnom odnosu tokom svih mjeseci. Ono što je najvažnije – svi zajedno, mislim na članove crnogorskog tima, obavili smo misiju, a to je da dostojanstveno i kvalitetno predstavimo državu. Slavko je očarao fanove, ne samo u Kijevu. Treba mu čestitati na tome”, naglašava Vulić.

Detaljne uzroke eliminacije, kaže Vulić, valja tražiti nakon što Eurosong objavi zvanične rezultate bodovanja, najvjerovatnije početkom iduće sedmice.

“Tek kada ih vidimo – znaćemo na čemu smo. Da li je zakazala podrška glasača ili žirija… Podsjeća me sve ovo na situaciju sa sastavom Who See i Ninom Žižić iz 2013, tačnije na loše iskustvo – kada su naišli na odličan prijem publike ali nijesu bili po ukusu žirija”, nastavlja Vulić.

Ipak, jasno je da Eurosong više nije muzičko takmičenje već nadmetanje ukusa i novca. U takvoj situaciji, nema razloga da budemo nezadovoljni, kaže Vulić.

“Na osnovu iskustva sa ranijih izdanja, znao sam šta treba raditi i kako to činiti. Ovo je takmičenje ukusa, a ne trka na 100 metara. Novac je postao presudan. Svjedočili smo da su neki nastupi u Kijevu vrijedjeli i po 40.000 eura, Grci su donijeli svoj bazen… U tom smislu, Crna Gora se prilagođavala skromnom budžetu. Bili smo najmalobrojnija delegacija, iz RTCG-a je, osim Ivana Maksimovića i mene, u Kijevu bio samo kamerman”, iskreno će Vulić.

Kalezićev solo nastup na sceni kritičari su komentarisali kao sebičan potez i umjetnikovu želju da kamere budu okrenute samo ka njemu, što je na koncu rezultiralo monotonim performansom. Istina je, pak, potpuno drukčija.

“Prvobitna zamisao bila je da uz Slavka na sceni budu dva plesača. Edin Jusuframić, svjetski priznat dens plesač iz Švedske. Pregovarali smo ali su tražili novac koji nijesmo imali”, otkriva Vulić.

Neposredno nakon proglašenja finalista, Vulić je na Fejsbuku “šerovao” objavu – “Slavko je pokraden”, i to sa Tviter profila BBC Eurovision – inače zvaničnog profila britanske evrovizijske delegacije, koji predvodi legendarni Irac Grejem Norton, poznati TV i radijski voditelj, komičar i pisac.

Stav Nortona podržali su mnogi, čak su i na zvaničnom evrovizijskom sajtu brojni kritikovali žiri/glasače. Vulić tvrdi da mu nije jasno šta se desilo, naročito jer je iz prvog reda vidio i čuo ono u šta su se milioni širom svijeta uvjerili tokom prenosa – publika je oduševljeno đuskala uz “Space”.

“Razgovarao sam sa mnogim kolegama iz inostranih medijskih kuća poslije polufinala – vjerujte, svi su bili šokirani. Pomenuli ste Nortona, tu je i na desetine evrovizijskih portala… Šalju nam poruke sa svih svjetskih adresa, čestitaju. Slavku su aplaudirali, najviše od svih, i skandirali čim je sišao sa bine. Pohvalili su ga neki sa dvodecenijskim iskustvom praćenja Eurosonga”, podsjeća Vulić.

S druge strane, dobro upućeni u procjenu vokalnih sposobnosti, među kojima su i neki bivši crnogorski evrovizijski predstavnici, tvrde da Kalezićevo pjevanje nije bilo na nivou – čak ni za mnogo slabija takmičenja od Eurosonga. Baš kao i na prvoj probi, live nastup obilježili su tehnički problemi, ali Vulić nije saglasan sa negativnim ocjenama vokala.

“Prije svega, Slavko je od izbora zaista žestoko radio na tome da unaprijedi pjevanje. Od prve probe do polufinala – bilo je problema sa zvukom u sali. Bio sam u bekstejdžu tokom nastupa, ali sam od autora pjesme Momčila Zekovića Zeka i nekih kolega muzičara iz Crne Gore čuo da je Slavkovo pjevanje bilo bez greške”, navodi Vulić.

Vulićev komentar na privatnom Fejsbuk profilu, objavljen nakon polufinala, juče je bio goruća tema domaće javnosti.

Vulić je Dnevnim novinama obrazložio kako je komentar objavio nakon višemjesečne paljbe domaćih kritičara, konstantnog vrijeđanja i da bi zaštitio Kalezića.

“Želja mi je bila da, u duhu ovogodišnjeg Eurosonga – koji kaže ‘slavimo različitosti’, pojedinci shvate da nijesmo svi isti po interesovanjima, intelektualnim mogućnostima, boji kože, nacionalnosti, vjeri, umjetničkom pristupu. Da svi imamo različita mišljenja i da ih ne moramo iznositi uz kletve, vrijeđanja i psovanja”, zaključuje Vulić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.