Đoković više treba da se plaši Vavrinke nego Mareja i Federera
Novak Đoković i Stanislas Vavrinka

Sve je dalje od prvog mjesta

Đoković više treba da se plaši Vavrinke nego Mareja i Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sve je dalje od prvog mjesta, što pokazuje i najnovija ATP lista objavljena u ponedjeljak.

Đoković se nalazi na drugoj poziciji sa 4.185 bodova manje od prvoplasiranog Endija Marija, što je rekordna razlika bodova otkad se dogodila smjena na vrhu krajem prošle sezone, piše B92.

S obzirom na to da brani mnogo više bodova od Britanca u sledećih mjesec dana, nema mnogo naznaka da će uspijeti da drastično smanji zaostatak, ali se u međuvremenu pojavio još jedan problem, a on ima veoma poznato ime – Stan Vavrinka. 

Švajcarac se nalazi na trećoj poziciji na svijetu sa 5.685 bodova, što je okruglo 1.400 manje od Srbina, pa bi mogao da ga preskoči već na Mastersu u Madridu. Da bi to toga došlo, potrebno je da osvoji turnir, a da Novak ispadne prije četvrtfinala. 

Međutim, Vavrinka će tražiti svoju šansu i na predstojećim turnirima u Rimu i Parizu, gdje je igrao drugo kolo, odnosno polufinale, za razliku od Srbina koji je upisao finale i titulu. 

Za Vavrinku bi to drugo mjesto bilo najbolji plasman u karijeri, ali bi takođe postao prvi igrač koji je van "velike četvorke" koji se našao na drugom mjestu ATP liste još od 25. jula 2005. godine. 

Od tada niko sem Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Endija Marija nije bio na jednom od prva dva mjesta ATP liste. 

Obojica igrača svoj nastup u prijestonici Španije počinju u srijedu – Đokovićev rival je Nikolas Almagro, dok se Stan sastaje sa Benoa Perom. 

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.