Kako se riješiti viška kože (kotikule) oko noktiju?
Ilustracija

Bez sječenja

Kako se riješiti viška kože (kotikule) oko noktiju?

Ovo je pitanje koje često postavljamo sebi kada je u pitanju sređivanje noktiju. Neki kažu da upravo ta kožica čuva nokte od različitih infekcija, drugi da ju je potrebno samo uvući, a treći je sijeku bez ikakvog pogovora – kao što to radi većina manikira.

Na našu sreću, postoji trik uz pomoć kojeg možemo da se riješimo viška kože koja nekada zna da vizuelno skrati dužinu noktiju.

Šta će vam biti potrebno: krema ili ulje za omekšavanje kutikula, spravica za guranje kutikule i mekana turpija za poliranje noktiju;

Šta raditi: stavite malo ulja ili kreme za omekšavanje na kutikule noktiju i sačekajte par minuta kako bi sastojci iz nje djelovali. Sledeći korak je guranje kutikule, što možete uraditi sa posebnim šapićem koji je namijenjen za to (možete ga nabaviti u svim kozmetičkim radnjama). Poslednji korak je njihovo “turpijanje”. Nježnom turpijom prlazite preko kutikule u pravcu naprijed-nazad, dok ne počnete da vidite formiranje kuglica od viška kože. Uklonite te kuglice i uspjeli ste da smanjite višak kože bez sječenja ili čupanja.

Zašto je ovaj “trik” efikasan: krema ili ulje omekšavaju kožu, tako da je na najlakši mogući način, bez sječenja, možete ukloniti u roku od nekoliko sekundi.

Sada ste spremni za biranje boje laka i uljepšavanje noktiju.

 

Ženskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.