Crna Gora savladala Slovačku 31:30
Foto: Arhiva

U Bijelom Polju

Crna Gora savladala Slovačku 31:30

Na povratku u bjelopoljski "Nikoljac" poslije skoro devet godina, rukometaši Crne Gore su napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Lavovi" su savladali Slovačku sa 31:30 i sa četiri boda preuzeli 2. mjesto u grupi 6. Prva je Švedska sa osam, Rusija i Slovačka imaju po dva.

Šteta je što prednost na kraju nije bila veća, jer bi gol-razlika mogla da odlučuje ako se napravi krug sa Rusijom i Slovačkom. Tim Dragana Đukića je bolje počeo meč i u 14. minutu poveo 9:5.

Sa izlaskom Boža Anđelića iz igre, Crna Gora je ušla u probleme u napadu, pa su Slovaci serijom 7:1 preokrenuli na 12:10.

Povratkom Anđelića na teren, "lavovi" su opet preuzeli konce igre u svoje ruke i na poluvrijeme otišli sa plus dva (16:14).

Nemanja Grbović je sa dva gola u razmaku od devet sekundi, u 40. minutu vratio plus četiri (23:19), a Slovaci sve do 60. minuta nijednom više nisu prišli na manje od tri gola zaostatka, kada su Dominik Krok i Martin Stranovski pogodili za konmačnih 31:30.

Šteta je najviše za taj pogodak Stranovskog, jer mu je Rade Mijatović odbranio sedmerac, ali se lopta odbila pravo u ruke najpoznatijeg igrača gostiju.

Možda i ključni detalj meča se dogodio u 51. minutu, kada je Vuko Borozan u napadu sa dva igrača manje pogodio za 28:24. Tada je bilo jasno ko će pobijediti.

Grbović je bio najbolji akter meča sa osam golova iz isto toliko šuteva, Borozan je opet bio sjajan i pogodio sedam puta, Vladan Lipovina pet, Miloš Vujović četiri.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.