Zbog revanša sa Kličkom Džošua se mora odreći pojasa
Foto: Tanjug

Zbog revanša sa Kličkom Džošua se mora odreći pojasa

Novi prvak svijeta u teškoj kategoriji Entoni Džošua mogao bi ostati bez jednog od tri pojasa koje je osvojio pobjedom protiv Vladimira Klička prošle nedjelje na Vembliju.

Britanac je ukrajinsku legendu srušio u 11. rundi sjajne borbe i postao IBF, WBA i IBO prvak svijeta.

Odmah nakon meča počela su nagađanja o mogućem revanšu s Kličkom, ali i dogovori oko borbe Džošue i bivšeg prvaka Tajsona Fjurija koji još nema dozvolu za povratak u ring, nakon suspenzije zbog uzimanja kokaina i drugih nedopuštenih sredstava te lošeg psihičkog i fizičkog stanja.

Fjuri je nedavno počeo da trenira i isprozivao je novog šampiona, a Džošua je odgovorio da je spreman da odradi taj meč.

Ostaje samo pitanje ko će mu biti sljedeći protivnik. U ugovoru za borbu s Kličkom postoji klauzula koja propisuje revanš, a obojica boksera izrazila su interes za novom borbom. Ali to bi značilo da će Britanac morati odustati od jednog pojasa, jer ima obavezu braniti IBF-ovu titulu protiv prvog izazivača Kubrata Puleva.

Ako prihvati revanš s Kličkom, Džošua će morati predati IBF-ov pojas kao što je to i Tajson Fjuri morao da uradi, kada je porazio Klička i dogovorio revanš s Ukrajincem.

"Pregovori s IBF-om i Pulevim traju. Do vikenda ćemo znati više, ali to je komplikovano. Ne želimo se odreći tog pojasa, ali nećemo s tim imati problema. Nećemo bokserskoj politici dati da stane na put Džošui", rekao je promoter Britanca Edi Hern.

Telegraf.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.