Bijelo Polje: Povratak rukometa na velika vrata
Sa prijema kod predsjednika Opštine BP

Žurić upriličio prijem za RK „Jedinstvo“

Bijelo Polje: Povratak rukometa na velika vrata

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić upriličio je prijem danas za rukometaše bjelopoljskog kluba Jedinstvo povodom plasmana u prvu ligu,tj.osvajanja prvog mjesta u drugoj.

Žurić je sportistima i upravi kluba čestitao na rezultatima, i istakao da je to veoma veliki uspjeh s obzirom na to da je rukometni klub reaktiviran prije svega par godina.

„Nastup sportista, srčana borba na terenu i van njega doprinijeli su tome da se grad ujedini oko još jednog kluba“, kazao je Žurić.

On je istakao da je ovom rezultatu prethodilo nekoliko stvari.

„Dugo godina Bijelo Polje nije imalo rukometni klub, bilo je pokušaja aktivacije kluba koji je nekada i u muškoj i ženskoj konkurenciji bio okićen slavom. Sa konferencije o sportu koja je održana uz učešće brojnih sportskih radnika, glavni zaključak je bio da se sport u Bijelom Polju vrati Bjelopoljcima, bez obzira na rezultate u prvom periodu, što je podrazumijevalo manje stranaca u klubovima, i rad sa mlađim selekcijama“, istakao je  Žurić i dodao da je Opština jedna karika koja podržava sve sportske klubove koji se organizuju na ozbiljan način kao rukometni klub.

18318300102071019159047731014928542o

Žurić je posebno istakao da je procentualno izdvajanje iz budžeta Opštine za sport najveće u Crnoj Gori.

„Nijedna opština ne izdvaja 6-7% iz svog budžeta, iako su mnoge u zavidnijoj situaciji od naše. Mi se trudimo da to rasporedimo na način koji će podržati naše osnovno opredjeljenje a to je masovnost ne elitizam“, kazao je on.

Predsjednik bjelopoljske opštine je poželio igračima da u prvoj ligi ne budu samo ekipa koja će služiti za trening, već da se uključe od ove godine u red onih koji će biti u vrhu tabele.

Predsjednik kluba RK "Jedinstvo", Milko Kovačević zahvalio se na saradnji koju je klub imao s opštinom.

“Rukomet smo ponovo vratili na velika vrata i sada imamo odlične impulse i stabilnu poziciju da idemo naprijed, vjerujem da ćemo u tome uspjeti”, kazao je on.

18290180102071019166247911404194070o

Sportski direktor kluba Željko Rmandić kazao je da je rezultat koji su napravili velika stvar, iako se čini da im je bilo lako, nije.

“To govorim iz razloga što nijednu utakmicu nijesmo smjeli izgubiti, nijedan bod, čak smo svaku utakmicu morali nadoknaditi i to na gostujućim terenima, a sve da ne bismo dolazili u poziciju da zavisimo od rezultata drugih utakmica, već smo stvar preuzeli u svoje ruke”, pojasnio je Rmandić.

On je istakao da su jedino bezbrižno odigrali utakmicu na domaćem terenu koja je završila pobjedom i nagradom tj.ulaskom u prvu ligu.

“Zahvaljujem se svima, a posebno igračima koji su srčano i na pravi sportski način izdejstvovali pobjedu”, kazao je on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.