Šarapova u polufinalu turnira u Štutgartu
Foto:Getty images

Šarapova u polufinalu turnira u Štutgartu

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se danas u polufinale turnira u Štutgartu, pošto je pobijedila 73. teniserku svijeta Anet Kontevejt iz Estonije posle dva seta, 6:3, 6:4.

U trećem meču posle isteka 15-mesečne suspenzije, Šarapova je iskoristila pet od šest brejk lopti.

"Zaista uživam", rekla je Šarapova.

Petostruka osvajačica grend slem trofeja će u polufinalu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je sa 6:3, 6:2 pobijedila Karlu Suares Navaro iz Španije.

Mladenovićeva je jedna od brojnih teniserki koje su kritikovale Šarapovu zbog kršenja doping pravila, ali je Ruskinja rekla da joj to neće biti dodatni motiv u sjutrašnjem meču.

"Nisam neko ko će to iskoristiti u sklopu povratka na teren. Rezultati govore umjesto mene i to je najvažnije. Najveći dio mog povratka je ono što se dešava na terenu, a tamo ću to i ostaviti", navela je Šarapova.

Šarapova u Štutgartu pokušava da osvoji treću titulu, posle 2012. i 2014. godine.

Ona je za učešće na turniru dobila specijalnu pozivnicu organizatora, pošto je izgubila renking na WTA listi zbog suspenzije koju je dobila zbog korišćenja meldonijuma. Šarapova je rekla da je taj lijek koristila zbog problema sa srcem i da nije znala da je na listi zabranjenih.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.