Šarapova se sjutra vraća na teniski teren
Marija Šarapova

U prvom kolu turnira u Štutgartu

Šarapova se sjutra vraća na teniski teren

Bivši prvi reket ženskog tenisa (WTA) Marija Šarapova danas izdržava posljednji dan petnaestomjesečne suspenzije zbog dopinga, a već sjutra će se vratiti na teren i u prvom kolu turnira u Štutgartu.

Ruska teniserka je posljednji profesionalni meč odigrala na prošlogodišnjem Australia Openu kada je u polufinalu poražena od Serene Vilijams, a krajem januara prošle godine izrečena joj je dvogodišnja suspenzija zbog dopinga. U njenoj krvi otkrivene su zabranjene supstance meldonijuma, ali je u međuvremenu Međunarodni arbitražni sportski sud (CAS) kaznu smanjio na trajanje od 15 mjeseci i ona ističe danas.

Organizatori WTA turnira u Štutgartu, Madridu i Rimu su već Šarapovoj poslali WildCard za nastup i ona će već sjutra igrati prvo kolo turnira u Njemačkoj protiv italijanske teniserke Roberte Vinci.

Šarapova se tako vraća u svjetski tenis na velika vrata jer na turniru u Štutgartu nastupa osam od prvih deset teniserki sa WTA liste.

Turnir u Madridu na rasporedu je početkom, a u Rimu sredinom maja ove godine. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.