Domaći sirup koji ubrzava metabolizam i sužava struk
Ilustracija

Riješite se sala do ljeta

Domaći sirup koji ubrzava metabolizam i sužava struk

Ren je omiljena namirnica onima koji preferiraju ljuto, a i vrlo korisna kada planirate da smršate. Sadrži zasićene masti, odličan je za probavu jer "stvara" dobre bakterije i u sekundi čisti sinuse. Zbog ubrzanja metabolizma drastično utiče na topljenje masnih naslaga. Da biste ga uvrstili u svakodnevicu isprobajte ovaj sirup.

Potrebno je: 

150 gr svježeg rena, 4 limuna, 3 kašičice meda, 2 kašičice cimeta, 200 gr svježeg đumbira 

Priprema: 

Ren i đumbir izmeljite u blenderu. Iscijedite limun, dodajte sok u prethodnu smjesu. Miješajte pet minuta. Zatim dodajte med i cimet i miješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu. 

Sirup sipajte u teglu, čuvajte ga u frižideru. 

Za najbolji rezultat uzimajte dvije kašike sirupa dnevno tokom tri nedjelje. Poslije ovog perioda napravite pauzu od mjesec dana. Vidjećete prve rezultate već poslije prve ture ispijanja ovog sirupa.

Višegodišnja zeljasta biljka ren čijom se pradomovinom smatra jugoistočna Evropa i zapadna Azija, obiluje korisnim sastojcima. Bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, dok su je antički Grci koristili protiv bolova u leđima i kao afrodizijak. U piramidi ishrane ren se svrstava u vrlo korisno povrće, a njegov svjež korijen može da se koristi tokom cijele godine. Kada se kaže ren uglavnom se misli na ljuti korijen, dok malo ko zna da su mladi listovi puni vitamina C, karotena i hlorofila.

 

Superzena.b92.net

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.