Treće mjesto za TK
Sa takmičenja

Dvije zlatne i jedna srebrna medalja

Treće mjesto za TK "Akademac" na međunarodnom turniru u Podgorici

U subotu 22. aprila u Podgorici je održan 3. Podgorica Open međunarodni tekvondo turnir u sportskoj borbi (kyorugi), u A.klasi.

Na turniru je učestvovalo 297 takmičara/ki iz 31 kluba iz 7 zemalja. 

Na turniru su boje tekvondo kluba "Akademac" branili kadeti Dino Arifović (kategorija -61kg) i Nemanja Jočić (kategorija -65kg) i pionirka Jovana Laković (kategorija -27kg). 

"Svi/e takmičari/ke našeg kluba su osvojili odličja, i to 2 zlatne i 1 srebrnu medalja, dok je Klub osvojio pehar za 3.mjesto ekipno u kadetskoj kategoriji. Više smo nego zadovoljni ostvarenim rezultatima.  Posebno nas raduje to da su ostvareni u mlađiim uzrastnim kategorijama, pionirskoj i kadetskoj, što nam daje nadu da polako stasavaju generacije koje će u budućnosti na najbolji mogući način kroz tekvondo, jednu od najmasovnijih borilačkih vještina na svijetu, čiji je sportski dio još od Olimpijskih Igara u Sidneju 2000.godine redovna olmpijska disciplina, promovisati našu zemlju", kazao je glavni trener kluba Zoran Nedić.

Kako je kazao ovo je već drugi međunarodni turnir u nizu na kojem je Klub uspješno učestvovao, a već slijedeći je narednog mjeseca, i to 18.Trofej Beograda na kojem će takmičari učestvovati u obije sportske tekvondo discipline, sportskoj borbi (kyorugi) i izvođenju formi (poomsae).
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.