Spriječite nastanak žuljeva OVIM jednostavnim trikom
Ilustracija

Spriječite nastanak žuljeva OVIM jednostavnim trikom

Napokon je došlo vrijeme kada možemo da obujemo naše omiljene seksi sandale.

A uz omiljene sandale idu i naši ne tako voljeni bolovi koji nastaju usljed formiranja žuljeva na prstima ili zadnjem dijelu stopala. Kako je vrijeme toplije, zbog većeg znojenja nogu se stvara i veće trenje, pa je rizik od pravljenja žuljeva u sandalama mnogo veći nego kada nosimo patike ili cipele sa čarapama. Da biste izbjegli njihovo pravljenje u pomoć vam može priteći jedan kozmetički proizvod koji sigurno imate u svojoj tašni.

U pitanju je balzam za usne bez kojeg mnoge žene ne mogu da izađu iz doma. Na koji način vam može pomoći?

Dovoljno je da po obodu sandale, odnosno svim problematičnim djelovima kože naneste malo balzama za usne. Na primjer, na mjesto gdje materijal dodiruje pete ili male prste na nogama. Naravno, ne nansoite balzam direktno, već prstima kako biste mogli da nastavite sa njegovom upotrebom na usnama. Takođe možete nabaviti i jedan balzam koji će vam posebno služiti za ovu svrhu.

Kada nanesete balzam za usne na problematične delove stopala i prstiju, on će delovati kao njihova zaštita od trenja koje nastaje prilikom nošenja obuće. Vaša koža će biti klizava, pa materijal sandale neće moći da je guli kao po običaju i samim tim ćete izbeći žuljeve.

Dame, mislimo da je vreme za šetnju u vašim omiljenim sandalama!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.