Kolač bez mirisa, ukusa i kalorija(VIDEO)
Foto: Screenshot/ YouTube

Ova poslastica je postala hit širom svijeta

Kolač bez mirisa, ukusa i kalorija(VIDEO)

Ako spadate u grupu ljudi, koja čitav život drži dijete i pazi šta jede, a voli slatkiše, onda je ovo pravi recept za vas.

“Rain drop”, desert koji se pojavio na internetu i postao apsolutni hit širom svijeta, koji kao što mu i samo ime govori, ne goji, a pritom je vrlo lagan, poput kapi kiše.

Radi se o slatkišu koji nema ni miris, ni neki poseban ukus, a opet je omiljena poslastica svima, jer nema kalorija.

Ovaj kolač je prvo počeo da se pravi u Japanu, ali Njujorčanin Daren Vong ga je lansirao pravo u svijet popularnosti.

"Ukus ovog deserta je lagan, kao da jedete kapljicu kiše. Nadahnjuje sva čula" rekao je Vong.

U poslastičarnicama on košta oko osam dolara, ali možete ga napraviti i sami. Sve što vam je potrebno jeste mineralna voda i agar (biljni želatin).

RECEPT:

500 ml vode 15 grama biljnog želatina (agar) 12 grama šećera

PRIPREMA:

Rastvorite želatin dodajući polako vodu i zagrijevajte sve dok ne provri. Sipajte u modlu u obliku polulopte, i ubacite jagode ili voće po izboru.  Rashladiti dva sata u frižideru.

Ako riješite da ga napravite, vodite računa da ga pojedete u narednih pola sata. Ako to ne učinite u roku od 30 minuta, nestaće, tačnije poslastica će se samo razliti.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.