Legendarni zagrebački bend “Psihomodo pop” na City Groove festivalu
Psihomodo pop

Posljenja noć

Legendarni zagrebački bend “Psihomodo pop” na City Groove festivalu

Legendarni zagrebački bend “Psihomodo pop” nastupiće na ovogodišnjem City Groove festivalu, a njihov koncert planiran je za samu završnicu koja je zakazana za 4. juna na Stadionu malih sportova.

"Punk rock bend koji je nastao 1983. godine prostore bivše Jugoslavije osvojio je beskompromisnom svirkom, žestokim zvukom i scenskim nastupom. Svoj muzički izražaj grade na čvrstim post punk rock temeljima. Upravo na koncertima Psihomodo popa publika može da na najbolji način doživi rock'n'roll, ne samo kao muziku, već i kao stil života, pa će tako biti i posljednje večeri festivala City Groove", kažu organizatori obog festivala.

Kada su 1988. objavili debi album “Godina zmaja” na koji je publika čekala nekoliko godina Davor Gobac i ekipa iz Psihomodo popa odmah su potvrdili epitet najperspektivnije domaće rock grupe. Na albumu prvijencu se nalaze hitovi među kojima su: "Frida", "Ramona", "Nebo", "Kad Sam Imao 16", "Telegram Sam" koji su postali klasika domaćeg rocka, pa se i dan danas rado slušaju na njihovim koncertima. Za kratko vrijeme bend postaje važan dio ex-yu rock scene, a zabilježeni su i kao prvi hrvatski izvođači čiji je spot za pjesmu “Ja volim samo sebe” 1988. godine emitovanan na MTV kanalu. U preko 30 godina karijere objavili su devet studijskih, tri albuma uživo, kao i tri kompilacije najvećih hitova, pa će na koncertu u Podgorici napraviti retrpospektivu uspješne karijere.

Treći City Groove festival održaće se od 2. do 4. juna, a tokom tri dana na Stadionu malih sportova gostovaće najveća imena domaće i svjetske muzike.

Prve večeri, sa publikom u Podgorici družiće se francuski DJ-evi i producenti Bob Sinkler i Antoan Klamaran, dok će druge večeri nakon šest godina u glavnom gradu Crne Gore nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni. Pored Psihomodo popa posljednje večeri festivala publika u Podgorici imaće priliku da uživa i u nastupu “Queen Real Tribute” benda.

Ovogodišnji festival dio je manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a ulaznice će biti puštene u prodaju tek pošto kompletan program bude objavljen.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.