Budućnost osvojila i Norvešku
Foto: ŽRKB

Izborile plasman na fajnal-for u Budimpešti

Budućnost osvojila i Norvešku

Plasman na fajnl-for je osiguran prije šest dana, kada je Budućnost u "Morači" deklasirala Larvik sa 31:17, a klasa je potvrđena i danas u Norveškoj,

Podgoričanke su i u revanšu savladale velikana evropskog rukometa sa 35:30 i poslale poruku ostalim protivnicama da u Budimpeštu, 6. i 7. maja, idu po treću titulu u Ligi šampiona.

O razlici u kvalitetu između dva tima najbolje govori činjenica da je Larvik samo jednom vodio (15:14), i to nakon serije 4:0.

Dragan Adžić je tada zatražio tajm-aut, pozvao igračice da se probude, nakon čega više nije bilo nikakvih dilema.

Podgoričanke su u jednom trenutku stigle i do sedam golova prednosti (33:26), a domaće su meč završile kao u Podgorici oba poluvremena - golom neposredno pred zvuk sirene za konačnih 35:30.

Najefikasnija je, baš kao i u „Morači”, bila najbolja rukometašica svijeta Kristina Neagu sa devet golova, dok je sedam, bez promašaja, dala Neli Irman. Odlična je bila i Dragana Cvijić sa pet pogodaka.

Norvežanke je predvodila Lin-Kristin Rigelhut-Koren sa osam, Kristine Brejstel je dala šest, a Karolin Dire-Brejvang i Tine Stange po pet.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.