Putniku izbačenom iz aviona polomljeni zubi i nos, zadobio potres mozga

U toku saslušanje službenika aviokompanije

Putniku izbačenom iz aviona polomljeni zubi i nos, zadobio potres mozga

Jedan putnik izbačen iz aviona američke aviokompanije "Junajted erlajns" izgubio je dva prednja zuba i zadobio prelom nosa i potres mozga, rekao je danas jedan od njegovih advokata, optuživši tog avioprevoznika da "predugo" maltretira svoje putnike.

"Da li će nas i dalje tretirati kao stoku", upitao je advokat Tomas Demitreo.

Agencija AP navodi da je u toku saslušanje službenika aviokompanije.

Putnik, ljekar Dejvid Dao (69) pušten je iz bolnice, ali mu je potrebna rekonstruktivna hirurška operacija, rekao je Demitreo na konferenciji za novinare.

Policija je Daoa, iz grada Elizabettauna, u Kentakiju, nasilno izbacila iz aviona u nedelju na aerodromu u Čikagu pošto je odbio da svoje mjesto na letu prepusti kako bi se napravio prostor za četiri člana osoblja Junajted erlajnsa.

Daova ćerka Kristal Peper izjavila je dan je njena porodica "užasnuta i šokirana" zbog incidenta koji je moguće vidjeti na snimku koji je mobilnim telefonom načinio jedan od očevidaca.

Direktor Junajteda Oskar Munjoz izvinio se zbog incidenta, ali je optužio putnika da je bio "ratoboran".

On je obećao da će preispitati propise aviokompanije kako se ništa slično ne bi ponovo dogodilo.

Kompanija je navela u saopštenju da će svim putnicima na tom letu biti vraćen novac.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.