Danilovgrad: 520 mladih karatista pokazalo svoje umijeće

I Internacionalni karate turnir »Danilovgrad open 2017«

Danilovgrad: 520 mladih karatista pokazalo svoje umijeće

Danas je u Danilovgradu održan I Internacionalni karate turnir »Danilovgrad open 2017«. Pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad i uz tehničku organizaciju karate kluba »Iskra«, svoje umijeće je prezentovalo preko 520 takmičara iz 24 kluba iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

U generalnom poretku prvo mjesto je zauzeo karate klub “Omladinac” iz Podgorice, drugoplasirana je bila ekipa KK “Bar” iz Bara, dok je trećeplasirani bio domaćin KK Iskra iz Danilovgrada. 

Obzirom da domaćin ne učestvuje u generalnom poretku, ova laskava titula je pripala KK “Onogošt” iz Nikšića. 

karateklubISKRA

KK Iskra

U godini kada se obilježava 50.godina jubileja karate sporta u Crnoj Gori, Danilovgrad je dao svoj doprinos ovom jubileju organizacijom ovog turnira.

Upravo u ovom gradu je održano i I klupsko karate prvenstvo SFRJ (1978.godine), na kojem su članovi Titogradskog karate kluba »Tršo« postali šampioni tadašnje države.

Današnje takmičenje je pokazalo da Crna Gora ima veliki potencijal, koji daje za pravo da se nadamo da se možda među današnjim takmičarima nalazi budući Olimpijac Crne Gore, vjeruju organizatori.

Organizatori turnira na čelu sa Vukom Žarićem ističu da je turnir protekao u fer i sportskom nadmetanju, gdje su prikazani vrlo kvalitetni mečevi i odlična prezentacija karate vještina.

Ističu da su ponosni na činjenicu da je karate kao sport vraća svoju popularnost među djecom, te da roditelju uviđaju značaj ovog sporta u razvoju djeteta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.