Evo zbog čega su bitni minuti nakon seksa
Ilustracija

Seks će ti razvezati jezik

Evo zbog čega su bitni minuti nakon seksa

Studija objavljena u časopisu "Personality and Social Psychology Bulletin“ pod nazivom "Seks će ti razvezati jezik“ otkrila nam je nekoliko zanimljivosti.

Na prvom mjestu, tu je svakako podatak da nakon što se emotivno povežemo sa nekom osobom i doživimo orgazam, vrlo često toj osobi možemo da kažemo stvari koje bismo u „normalnim“ okolnostima najradije zadržali za sebe. 

Ako odemo korak dalje, studija je pokazala da čak i kada vidimo da naš odnos sa nekom osobom može da vodi ka seksu, skloniji smo tome da se emotivno otvaramo toj osobi i povjeravamo joj svoje intimnije tajne. 

Rezultati koje je objavila ova studija sumirali su i rezultate nekoliko ranijih istraživanja koja su se bavila proučavanjem povezanosti seksualnih odnosa i dijeljenja intime. 

Seks tako ne utiče samo na to da se fizički povežemo sa nekom osobom, već vodi do intimnijeg povezivanja nakon samog seksualnog čina.

MTV

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.