Mercedes zabilježio najveću mjesečnu prodaju u istoriji
Ilustracija

Njemačka

Mercedes zabilježio najveću mjesečnu prodaju u istoriji

Njemački proizvođač vozila Daimler AG objavio je da je u martu ove godine imao najbolji prodajni mjesec u istoriji svog luksuznog brenda Mercedes-Benz.

Daimler, čije je sjedište u Štutgartu u saopštenju objavljenom u četvrtak navodi da je u martu na globalnom nivou prodano 228.296 vozila mercedes, što je povećanje od 15 posto.

Iz kompanije kažu da je za ovako visoku prodaju zaslužan povećan interes u Kini i velika potražnja kupaca za njihovu E-klasu, kako sedan, tako i karavansku varijantu.

U azijsko-pacifičkoj regiji došlo je do porasta prodaje od 23 posto, koji potpomognut rastom u Kini od čak 30 posto.

Daimler je nedavno na Sajmu automobila u Ženevi predstavio kabriolet verziju mercedesa E-klase za koju vjeruju da bi trebao doprinijeti nastavku povećanja prodaje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.