Bijeli zubi pomoću folije za samo sat vremena
Ilustracija

Genijalan trik

Bijeli zubi pomoću folije za samo sat vremena

Stomatolozi kažu kako je ova metoda izbjeljivana u kućnoj radinosti sigurna za zube pa ne morate brinuti da će se oštetiti. Radi se o vrlo jednostavnom i djelotvornom triku.

Radi se o izbjeljivanju zuba u kućnoj radinosti, a oni koji su isprobali ovu metodu tvrde da su im zaista postali svjetljiji. 

Sve što trebate napraviti je pomiješati soda bikarbonu s pastom za zube koju inače koristite. Tu smjesu obilno nanesite na komadić aluminijske folije, stavite na zube i pritisnite kako bi folija dobro prionula uz zube.

Ostavite da tako odstoji sat vremena, uklonite foliju i dobro isperite zube. Pogledajte se u ogledalo jer vas tamo čeka ugodno iznenađenje, prenosi BrightSide.

Ako vam zubi imaju tvrdokornije naslage, praktikujte ovu metodu dva puta na dan i tako nedjelju dana. 

Stomatolozi kažu kako je ova metoda izbjeljivana sigurna za zube pa ne morate brinuti da će se oštetiti. Ipak, upozoravaju kako ne treba pretjerivati jer bi se s vremenom gleđ mogla oštetiti. I u izbjeljivanju zuba treba biti umjeren, ako i u svemu ostalome u životu, prenosi 24sata.hr.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.