Bosanac(16) glavom polomio 111 betonskih ploča za 35 sekundi(VIDEO)
Foto:Screenshot

Ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Bosanac(16) glavom polomio 111 betonskih ploča za 35 sekundi(VIDEO)

Tinejdžer iz Bosne i Hercegovine, Kerim Ahmetspahić (16) ušao je u Ginisovu knjigu rekorda pošto je glavom razbio 111 blokova.

Impresivan poduhvat 16-godišnjeg šampiona u tekvondou kojem se divio - ali i nasmijjao skoro cio svijet.

Kerim je za 35 sekundi razbio glavom 111 betonskih blokova i oborio Ginisov rekord. On je u Visokom, praveći salto unaprijed, lomio ploče koje su stajale naslagane u grupama od po šest komada, piše N1 Sarajevo.

Kada je stigao do 18. "prepone" djelovalo je kao da posustaje, ali se uz pomoć bučne podrške publike u dvorani brzo oporavio i završio zapanjujući poduhvat.

"Ostalo mi je još snage", rekao je mladić dok je primao priznanje.

Slavni Džon Kliz, komičar i jedan od osnivača trupe "Monti Pajton", komentarisao je na Tviteru ovo obaranje Ginisovog rekorda:

"Vidim da je bosanski tekvondo šampion oborio ovaj rekord. Moje pitanje je - zašto".

Posle brojih duhovitih odgovora, napisao je: "Griješite. To je zato što mu prija kada konačno prestane".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.