Pogledajte najbrži policijski auto na planeti! (VIDEO)

Zvanično

Pogledajte najbrži policijski auto na planeti! (VIDEO)

Policiji Dubaija kao da nije bilo dosta što ima „najbrži vozni park“ na svijetu, već je morala da ima i najbrži patrolni automobil – zvanično priznanje su sada dobili i od Ginisove knjige rekorda.

Ako na ulicama ovoga grada ugledate jedan „bugati“ kako juri filmskim brzinama, znajte da se radi o „pozitivcima“ i da su najvjerovatnije u potjeri.

Jer, dubajska policija u svojoj floti od 14 superautomobila ima i jedan „bugati vejron“.

Maksimalna brzina koju može da razvije novi najbrži policijski na svijetu automobil je 407 kilometara na sat. To mu omogućava motor Ve-16, sa 1.001 konjskom snagom.

Od 0 do 100 km/č stiže za 2,5 sekunde.

Tako je na drugo mjesto potisnuta italijanska policija, čiji je „lamborgini hurakan LP 610-4“ nosio tu titulu.

Na ulicama Dubaija možete vidjeti i „aston martin van-77“, „lamborgini aventador“ i „ferari FF“.

Čitava ova „paleta“ zeleno-bijelih superautomobila lokalnih snaga reda sastavljana je 2013. i 2014. godine, da bi se poboljšao imidž policije.

Uglavnom služe za krstarenje turističkim zonama, jer posla gotovo i da nemaju.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.