Preživio 9 dana u prašumi, majmuni mu bacali voće
Ilustracija

Preživio 9 dana u prašumi, majmuni mu bacali voće

Turista iz Čilea je preživio devet dana izgubljen u prašumama Bolivije, zahvaljujući grupi majmuna koji su mu, kako tvrdi, svakog dana bacali voće i navodili ga ka skrovištu i izvoru vode.

Majkul Akunja (25) je nestao iz grupe turista u kojoj se nalazio u nacionalnom parku Amidi u zaštićenom dijelu prašume na sjeverozapadu Bolivije, prenosi Foks njuz.

Nakon devet dana potrage, on je pronađen na manje od kilometar i po od mjesta nestanka, dehidriran, slab i izujedan od buba.

Spasiocima je odmah rekao da su ga spasili majmuni, a nejasno je još uvijek o kojoj vrsti se radi, jer se u ovoj prašumi nalazi više vrsta, prenosi N1.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.