Kraft oborio svjetski rekord u skijaškim skokovima
Štefan Kraft

Skočio 253,5 metara

Kraft oborio svjetski rekord u skijaškim skokovima

Austrijanac Štefan Kraft postavio je novi svjetski rekord u skijaškim skokovima tokom takmičenja Svjetskog kupa na letaonici u norveškom Vikersundu.

Kraft je skočio 253,5 metara u prvoj seriji ekipnog takmičenja. Tako je oborio svjetski rekord od 252 metra koji je prethodno tokom istog takmičenja postavio Norvežanin Robert Johanson.

Do subote svjetski rekord u skijaškom skokovima iznosio je 251,5 metara, a postavio ga je 2015. godine Norvežanin Anders Fanemel, također, u Vikersundu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.