Janović nagradio Zlatičanina sa deset hiljada eura i obećao nacionalnu penziju
Zlatičanin i Janović

Pohvalio rezultate i poželio brz povratak u ring

Janović nagradio Zlatičanina sa deset hiljada eura i obećao nacionalnu penziju

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas Dejana Zlatičanina svjetskog bokserskog šampiona u WBC kategoriji.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao čast i privilegiju da ugosti Zlatičanina koji je osvajanjem titule svjetskog šampiona ispisao zlatnu stranicu istorije crnogorskog sporta i time uradio mnogo na afirmaciji Crne Gore.

"Ministar Janović je tokom razgovora istakao da su poučeni primjerom ovog vrhunskog sportiste u Ministarstvu sporta detaljno proučili Zakon o sportu i utvrdili da shodno članu koji kaže da se sportisti koji osvoji neku medalju od međunarodnog značaja može opredijeliti nagrada od četiri do deset hiljada eura. Titula profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji u najprestižnijoj WBC verziji koju je Zlatičanin osvojio u prošloj godini svakako to jeste i zato su u Ministarstvu odlučili da ga država po tom osnovu nagradi sa maksimalnih deset hiljada eura. Ta bi premija, po riječima ministra svakako bila veća da je Zakon izjednačio titulu WBC kategorije sa medaljom na svjetskom i evropskom prvenstvu, i to jeste jedna od manjkavosti postojećeg Zakona o sportu koju treba ispraviti", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Janović je u daljem razgovoru istakao da je osvajanje šampionskog pojasa jedan od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta zbog čega će lično inicirati da novi Zakon o sportu prepozna Dejana Zlatičanina i svrsta ga u red dobitnika nacionalne penzije.

On je Zlatičaninu poželio brz povratak u ring i uputio poruku da će država nastaviti da afirmiše vrhunski sport i stati uz naše šampione koji nas na najbolji mogući način reprezentuju u svijetu.

Zlatičanin se zahvalio ministru na prijemu ističući da mu je posebno drago što je na čelu Ministarstva sporta upravo Nikola Janović koji je takođe bio vrhunski sportista.

"Zahvalivši se na nagradi Zlatičanin je rakao da će i ubuduće nastaviti da reprezentuje Crnu Goru na najbolji način i obećao nove sportske uspjehe", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.