Rusija preskače Eurosong?
Ilustracija

Zabrinuti za bezbijednost u Ukrajini

Rusija preskače Eurosong?

Iako rok za prijavu zemalja za učešće na Eurosongu ističe naredne sedmice, Rusija još nije saopštila konačnu odluku.

Ipak, više neimenovanih izvora tvrdi da će Rusija bojkotovati takmičenje koje će se u maju održati u Kijevu.

Ruski list 'Nezavisimaya Gazeta' javlja kako se Rusija najvjerovatnije neće pojaviti na Eurosongu u glavnom gradu Ukrajine, a jedan od argumenata za takav potez mogao biti "nesposobnost organizatora da u Kijevu garantuju sigurnost ruskog tima".

U Rusiji je ranije pokrenuta kampanja za bojkot Eurosonga u Kijevu, a nedavno je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao kako zvanični Kremlj nema stav prema pitanju bojkota Eurosonga.

Dodao je da Rusija svakako ima osnova da bude zabrinuta za sigurnost svojih predstavnika na takmičenju koje će se održati u Kijevu.

Eurosong 2017. godine održaće se u Kijevu u periodu od 11. do 13. maja ove godine, a učestvovaće 43 zemlje.

Podsjetimo, naš predstavnik, Slavko Kalezić sjutra će predstaviti svoju evrovizijsku pjesmu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.