Rezultati Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici
Foto: AA

Beograd

Rezultati Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici

Beograd, glavni grad Srbije domaćin je još jednog velikog sportskog događaja. Ovoga puta riječ je o Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se u beogradskoj “Areni“ održava od 3. do 5. marta. Već prvog dana takmičenja, u petak, podijeljena su četiri kompleta medalja.

Medalje su prvo podijeljene u skoku s motkom u muškoj konkurenciji, gdje je slavio Poljak Piotr Lisek sa preskočenih 5,85 metara iz prvog pokušaja. Srebro je pripalo Grku Konstadinosu, koji je takođe preskočio 5,85 metara iz prvog, ali je do tada imao više pokušaja od Liseka. Do bronze je stigao još jedan Poljak Pavel Vojćehovski sa preskočenih 5,85 iz trećeg pokušaja.

I bacačice kugle su podijelile odličja. Najsjajnije je pripalo Mađarici Aniti Marton sa rezultatom 19,28 metara, a slijedile su je Bugarka Radoslava Mavrodieva sa 18,36 i Bjeloruskinja Julija Leancjuk sa 18,32.

Kao šlag prvog dana došle su dvije finalne trke na 60 metara s preponama. U muškoj konkurenciji slavio je Britanac Endi Poci koji je istrčao vrijeme 7,51, a u foto finišu do srebra je došao Francuz Pasjal Martinot-Lagarde (7,52) i do bronze Čeh Petr Svoboda (7,53).

Kod djevojaka zlato je osvojila Njemica Sindi Roleder sa vremenom 7,88 sekundi, srebro Bjeloruskinja Alina Talaj (7,92) i bronzu još jedna Njemica Pamela Dutkjevič (7,95).  

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.