Ovo su greške u stilizovanju kose koje nas čine starijim
Ilustracija

Ovo su greške u stilizovanju kose koje nas čine starijim

Manikir, frizura, šminka – tri glavna “sastojka” svake žene koje redovno obnavljamo, unapređujemo i koristimo. Uz njih se osjećamo ljepše, sređenije i modernije.

 Kada je frizura u pitanju, ne volimo mnogo da eksperimentišemo, naročito ako nam se sviđa kako nam određena frizura stoji. Međutim, postoje i one frizure za koje mislimo da su dobre, a koje nas čine ponekad i duplo starijim nego što jesmo.

Saznajte koje greške često žene prave kada je u pitanju stilizovanje kose, naučite kako da ih ispravite i izgledajte uvek fantastično!

1. Volumen

Kako starimo, kosa se (nažalost) stanjuje, pa mnoge žene različitim frizurama i metodama žele kosi da daju više volumena i teksture – ali na pogrešnim mjestima koji čine da izgledamo starije. Savjet je da koristite specijalne šampone za dodatak volumena ili šišanje na stepenastu frizuru. Volumeni su različiti i mogu izgledati moderno i elegantno kada znate kako da ga napravite.  

2. Farbanje kose

Žene se farbaju i prije nego što počnu da sijede, kako bi isprobale i pronašle odgovarajuću nijansu. Ipak, najbolje je izabrati prirodnu nijansu koja će se uklopiti u vaš ton kože, a ne npr. previše tamnu koja će učiniti da izgledate starije. Poznati frizeri preporučuju da se držite farbi koje su do dvije nijanse svjetlije od vaše prirodne boje kose, kao i da miješanje više boja dodaje dubinu i ljepotu kosi.

3. Asimetrična frizura

Duga kosa uvijek izgleda lijepo, ali kada se odlučite za asimetričnu frizuru u kojoj vam je naprijed kraća, a nazad dugačka – to nikako nije dobro. Ono što treba da uradite jeste da naprijed pustite dužu kosu, a nazad da je skratite, poput asimetrilnog boba koji je uvijek moderan i u trendu.

4. Razdeljak

Mnogi stilisti se slažu da razdeljak utiče mnogo na cjelokupan izgled. Za svaku ženu je drugačije: ne stoji svima razdeljak na sredini ili na strani. Nježan i plitak razdeljak, kao i šiške mogu učiniti da vizuelno izgledate mnogo mlađe.

5. Šampon

Obratite pažnju na šampon koji koristite, jer upravo on može biti uzrok starenja vaše kose. Kao što mijenjate proizvode za negu kože sa godinama, tako isto treba raditi i sa proizvodima za kosu. Maska za kosu, šampon za određenu boju kose i preparat za zaštitu od toplote – ovo su makar tri proizvoda koja stalno treba da imate uz sebe.

6. Sjaj

Održavati kosu zdravom je najvažnija stvar koju treba da radite, a koja se tiče nje. Sa zdravljem dolazi i kvalitet, ali i sjaj koji će automatski izgledati ljepše. Ne dopustite da vam krajevi previše ispucaju i redovno se šišajte. Kosa će vam brže rasti, a frizura će izgleadti mnogo bolje.

7. Tanka kosa

Kao pto smo na početku teksta rekli, kosa se stanjuje kako starimo. Zbog toga se mnoge žene opredjeljuju za duže frizure koje zapravo stvar čine mnogo gorom. Kada primijetite da vam se kosa znatno stanjila, najbolje je da je skratite na srednju ili skroz kratku dužinu.

8. Previše dugačka kosa

U jednom periodu života ste sigurno imali baš dugu kosu. Da budemo realni, iako duga kosa čini da se svaka žena osjeća samozadovoljnije i ljepše, kada dođete u neke godine – to i nije baš tako. Predugačka kosa će vas vizuelno učiniti starijim, naročito kada počnu da joj pucaju krajevi. Preporučujemo vam da odaberete frizuru poput boba ili malo dužeg loba koja će vas podmladiti i učiniti vaš izgled modernijim.

zenskimagazingreskeustilizovanjukose3

zenskimagazingreskeustilizovanjukose2

Ženski magazin

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.