Slovenac ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu
Boštjan Kline

Slovenac ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu

Slovenački skijaš Boštjan Kline ostvario je prvu pobjedu u Svjetskom kupu slavivši u petak u spustu u Kvitfjelu, dok je Kjetil Jansrund trećim mjestom preuzeo vođstvo u trci za Mali kristalni globus.

Kline koji je imao startni broj četiri ostvario je najbolje vrijeme ostavivši iza sebe za 0,19 sekundi austrijskog skijaša Matijasa Majera. Jansrudn je za pobjednikom zaostao 0,20 sekundi. Zanimljivo prvih 20 skijaša na današnjem spustu smjestilo se u razmaku od jedne sekunde.

Dužina trke je smanjena zbog jakog vjetra. Francuz Roger Brice pao je nakon jednog od skokova, ali je prošao bez ozbiljnije povrede.

Trka je prvobitno trebala biti održana u Lake Louiseu u novembru prošle godine, ali je prebačena u Kvitfjell zbog visokih temperatura i nedostatka snijega u Kanadi.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.