Crvena Zvezda večeras protiv Turaka igra za plasman u top 8
Košarkaši Crvene Zvezde

Evroliga

Crvena Zvezda večeras protiv Turaka igra za plasman u top 8

Košarakaši Crvene zvezde od 19 časova igraju protiv Galatasaraja u 23. kolu Evrolige u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Crveno-bijeli su šesti na tabeli sa skorom od 12 pobjeda i 10 poraza, dok je Galatasaraj na 14. poziciji sa sedam trijumfa i 15 poraza.

Aktuelni srpski i regionalni šampion je u paklenom ritumu u poslednjih nekoliko dana, pošto je zbog Kupa Radivoja Koraća morao da odigra pet mečeva u devet dana.

"Protivnik ima ogromno iskustvo i kvalitet i potrebno je da budemo na nivou igara kada smo igrali najbolje i kada smo bili kompletni. Da li je to moguće u ovom trenutku teško je procijeniti. Ne treba očekivati da budemo toliko dobri, ali nadam se da ćemo uspjeti da se dobro pripremimo i da ćemo dati maksimum. Želja nam je budemo bolji od Galatasaraja, ali smo svjesni da neće biti nimalo lako. Vrlo teško je očekivati da će tim da izgleda dobro kao kada smo bili najbolji, igrali izvanredno... To je nerealno. Da li će to biti dovoljno da savladamo Galatasaraj? Nadam se da – da", rekao je Radonjić. 

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa želi pobjedu protiv Galatasaraja, ali je istakao da "neće letjeti glave" ako do toga ne dođe. 

"Naravno da želimo trijumf i da mu se nadamo. Imamo na to pravo i spremamo se za svaki meč da pobjedimo, ali neće letjeti glave ako se ne pobjedi ovaj meč", istakao je Mitrović. 

Iz Crvene zvezde su ponovo podsjetili da je meč s Galatasarajem proglašen za meč visokog rizika, da će biti smanjen kapacitet dvorane, kao i da će biti pojačana kontrola na ulazima. 

Pred meč Zvezde i Galatasaraja ponovo je u žiži u priča o ubistvu navijača ‘crveno-bijelih’ Marka Ivkovića u Istanbulu pred duel ta dva tima 2014. godine. Takođe, to će biti prilika da Blejk Šilb vidi bivše saigrače. 

"Zaista se radujem tom meču. Kada sam bio dio Zvezde voleo sam navijače i klub. Volim da se vratim u Pionir, svaka utakmica Evrolige u toj hali je u sjajnom ambijentu. Vidjeću neke nekadašnje saigrače, naravno i Diona Tompsona. Teško je igrati protiv Zvezde u Beogradu", naveo je Šilb. 

Utakmica u hali ‘Aleksandar Nikolić’ mogla bi mnogo da utiče na konačan plasman u top 8 – Zvezda je za Panatinaikosa sa kojim ima negativni skor, a ispred Baskonije protiv koje ima prednost u slučaju da završe sa istim brojem pobjeda i poraza. 

Međutim, prijete i druga dva turska kluba, Anadolu Efes i Darušafaka imaju po 11-11, prvospomenuti i bolji međusobni skor sa Zvezdom, dok je drugi meč sa Darušafakom na programu u poslednjem, 30. kolu. 

‘Crveno-bijeli’ će u petak navijati za Real protiv ekipe Dejvida Bleta, kao i za Baskoniju u duelu sa Efesom.

 

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.