Zvezda pobjedila ekipu Cibone
Foto: Kurir

Prekinula niz poraza

Zvezda pobjedila ekipu Cibone

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su danas u Beogradu ekipu Cibone sa 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10) u utakmici 22. kola Jadranske lige.

Crveno-bijeli su tim trijumfom prekinuli seriju od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Izabranici Dejana Radonjića su prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 21 pobjedom i jednim porazom.

Cibona sada ima skor od 11 pobjeda i isto toliko poraza i peta je na tabeli Jadranske lige.  

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović sa po 12 poena, Nejt Volters je dodao poen manje, a Ognjen Dobrić i Branko Lazić devet.

Radonjić je na ovom meču pružio šansu svim igračima, igrali su i Stefan Jović, Dobrić, kao i Boriša Simanić koji se vratio posle povrijede.

U redovima Cibone najbolji su bili Ante Gospić i Paolo Marineli sa po devet poena.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počela je u laganom ritmu. Ekipe su se na početku smenjivalje u vodjstvu, da bi Zvezda posle pet minuta igre i poena Ognjena Kuzmića i Luke Mitrovića otišla na plus šest  -  12:6.

Cibona je na trenutak uspijela da pridje na 14:13, ali je Zvezda u poslednja dva minuta prve četvrtine pojačala odbranu i dolazila do lakih poena iz tranzicije na drugoj strani i tako je serijom 8:0, koju su predvodili Nejt Volters i Ognjen Dobrić, okončala taj period igre.

U finišu prve četvrtine centar Crvene zvezde Milko Bjelica se posle jednog poentiranja povrijedio i nakon toga nije vraćao u igru.

Crveno-bijeli su u istom ritmu nastavili i u drugoj četvrtini. Volters je u tim trenucima bio izuzetno raspoložen za igru, pogadjao je s distance, proigravao saigrače i igrao je čvrstu odbranu na Skotu Rejnoldsu.

Zvezda je u jednom trenutku imala i 16 poena prednosti, ali je Cibona preko Nebojše Joksimovića i Emira Sulejmanovića uspijela da pridje na jednocifreni zaostatak.

Ognjen Dobrić je trojkom u poslednjem minutu prvog poluvremena prekinuo seriju promašaja crveno-bijelih i ponovo doveo svoj tim do dvocifrene prednosti  -  40:29, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Djelovalo je da Zvezda otpor gostiju iz Zagreba u potpunosti slomila početkom treće četvrtine. U petom minutu tog perioda igre nakon trojki Mitrovića i Lazića tim Dejana Radonjića imao je prednost od 20 poena  -  55:35, ali crveno-bijeli su ušli u seriju grešaka i promašaja, što Cibona koristi i na kraju treće dionice serijom 11:0 prilaze na 46:55.

Ekipa Damira Mulaomerovića posle poena Ante Gospića imala samo sedam poena zaostatka, da bi na drugoj strani Volters s linije za slobodna bacanja okončao period od šest minuta bez poena.

Upravo ti poeni ponovo su pokrenuli crveno-bijele, koji su se veoma brzo vratili na dvocifrenu prednost i u laganom ritmu priveli meč kraju.

Zvezda u narednom kolu Jadranske lige gostuje skopskom Karpošu, dok Cibona dočekuje Cedevitu.

 

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.