Fetel se zakucao u zid prilikom test vožnje(VIDEO)
Foto:Getty images

Fetel se zakucao u zid prilikom test vožnje(VIDEO)

Nova sezona nije dobro počela za Ferari, Sebastijan Fetel doživio je udes prilikom testiranja novi Pirelijeve gume za kišu.

Njemac je vozio oko 40 krugova na test stazi Fiorano u četvrtak, da bi u jednom trenutku izgubio kontrolu nad bolidom pred krivinu u lijevo, te se pri velikoj brizin zakucao u zaštitni zid sa desne strane staze.

Na sreću, bivši šampion F1 je prošao bez ozljeda, ali je Ferari nakon incidenta prekinuo testiranja, prenose italijanski mediji. 

Fetel je vozio bolid iz 2015. godine prilagođen nivoima sile u 2017, ali je previše oštećen kako bi Njemac nastavio vožnju.

Zbog toga je i odložen i prvi test rezervnog vozača Ferarija Antonija Đovanacija u F1 bolidu. 

Pireli je navodno testirao tehnologije koje su u planu za sezonu 2018, uključujući novi raspored šara i smeđu guma. 

Mediji navode da je temperatura na stazi bila oko četiri stepena celzijusa, desetak niže od najhladnijih uslova u kojima se odžavaju trke F1. 

Nova sezona F1 počinje 26. marta u Australiji.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.