Windows 10 u aprilu dobija opciju sa kojom ćete moći da radite dvije stvari istovremeno (FOTO)
Ilustracija

Windows 10 u aprilu dobija opciju sa kojom ćete moći da radite dvije stvari istovremeno (FOTO)

Windows 10 će zajedno sa Creators Update-om, koji će se pojaviti u aprilu, dobiti i “picture-in-picture” (slika u slici) opciju.

Ova funkcija će omogućiti da se u jednom prozoru (ekranu) koriste dvije aplikacije istovremeno. Tako će korisnici, na primjer, moći da koriste Skype u jednom prozoru, dok istovremeno surfuju internetom u Microsoft Edge-u.

Ova funkcija je jedna od najboljih na Android i iOS sistemima, pa ne čudi što će je uskoro dobiti i Windows, piše “The Verge”.

“Picture-in-picture” opcija biće dostupna svim developerima koji kreiraju univerzalne aplikacije za Windows i koji žele da njihova aplikacija ima ovu funkciju.

Microsoft “Picture-in-picture” opciju testira zajedno sa najnovijom 15031 verzijom Windowsa 10 koja je već dostupna testerima.

Pored pomenute opcije, korisnicima će biti dostupna i Dynamic Lock opcija koja će omogućiti povezivanje smartfona preko Bluetootha sa računarom i automatsko zaključavanje kompjutera kada telefon nije u njegovoj neposrednoj blizini.

Pogledajte kako će izgledati nova opcija:

Windows10Pictureinpictureopcija

Foto: theverge.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.