Nova pobjeda Budućnost Bemaksa
Arhiva

Nova pobjeda Budućnost Bemaksa

Košarkašice Budućnost Bemaksa pobijedile su večeras u Podgorici sarajevski Plej of rezultatom 83:60 (19:13, 20:17, 22:15 i 22:15), u utakmici četvrtog kola WABA Super lige.

Branilac trofeja upisao je treći trijumf, nakon što je slavio i protiv Partizana u Beogradu 71:53 i Triglava u Kranju 55:43.

Jedini poraz doživio je pred svojim navijačima od bugarske ekipe Beroe 65:56.

Plej-of je i poslije četvrtog kola bez pobjede u Super ligi, nakon što je pred svojim navijačima izgubio od Montane 96:87 i Crvene zvezde 80:70 i Atleta u Celju 87:85.

Crnogorski prvak je, iako oslabljen neigranjem Božice Mujović, Anđelike Mitrašinović i Kristine Topuzović, opravdao ulogu favorita, tokom cijelog meča bio je u vođstvu i zasluženo slavio ubjedljiv trijumf.

Sarajevski tim samo je na startu meča uspio tri puta da izjednači rezultat, nakon čega je domaćin došao do prednosti koja je u trećoj četvrtini iznosila 17 (49:32), sredinom posljednjeg dijela meča 22 (72:50), a u samom finišu i 26 poena (83:57).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Irena Matović sa 26, Tamara Kapor je dodala 23, dok je Nikolina babić meč završila sa 18 poena.

U sarajevskom timu bolje od ostalih bile su Nikolina Džebo sa 16 i Jovana Marković sa 14 koševa.

Budućnost Bemaks će u narednom kolu, 14. februara, ugostiti Partizan.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.