IAAF: Ruskim atletičarima produžena suspenzija
Ilustracija

IAAF: Ruskim atletičarima produžena suspenzija

Svjetska atletska federacija (IAAF) u ponedjeljak uveče donijela je odluku da produži suspenziju ruskim atletičarima zbog dopinga pod okriljem države.

To znači da će reprezentativci Rusije propustiti još jedno veliko takmičenje. Nakon što ih nije bilo na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine, neće nastupiti ni na Svjetskom atletskom prvenstvu, koje će se ovog ljeta održati u Londonu, javlja Anadolija.

IAAF je ostavio mogućnost da pojedini ruski atletičari, ipak, nastupe na SP, ali pod neutralnom zastavom i ukoliko ispune određene kriterijume u vezi sa doping testovima.

Rusija je suspendovana od IAAF-a u novembru 2015. godine, a odluku o produženju zabrane nastupa na međunarodnim takmičenjima donijelo je Vijeće IAAF na sinoćnjoj sjednici u Monaku.

Ne očekuje se da će suspenzija ruskim atletičarima biti ukinuta prije novembra ove godine. Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu na programu je od 4. do 13. augusta ove godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.