Novi svjetski hit: Suvo pranje kože!
Ilustracija

Rezultati su sjajni

Novi svjetski hit: Suvo pranje kože!

Suvo pranje je efikasan metod uljepšavanja kože koji smanjuje vidljivost celulita, a prihvatile su ga mnoge poznate dame poput Mirande Ker i El Mekfirson. Potrebno vam je oko 10-ak minuta dnevno, a ovaj način “četkanja tijela” može da vam pomogne da se zauvjek rješite celulita na zadnjici i butinama, suve kože i potkožnih dlačica, a što je najvažnije neće vam isprazniti novčanik.

Četka za tijelo treba da bude sa mekanimvlaknima da ne izazove nepotrebnu bol i iritaciju. Najbolje je da koristite četku sa prirodnim vlaknima, jer je blaga na koži, ali možete da nađete i dobre četkice sa mekim sintetičkim vlaknima. Duža drška može značajno da olakša proces pranja.

Ne zaboravite da redovno perete četku toplom vodom i sapunom kako biste uklonili svu nečistoću. S obzirom na to da suvo pranje ne iritira zdravu kožu može da se praktikuje svakodnevno pre tuširanja. Zbog prijatnog osećaja i opuštajućeg efekta, mnoge žene praktikuju ga dva puta dnevno i kažu da je to prava zavisnost.

Dovoljno je da operete kožu tri puta nedeljno. Posle tretmana, koža će biti ružičasta, ali ne bi trebalo da bude jako crvena i osjetljiva na dodir. Preskočite pranje ako imate opekotine od sunca ili otvorenu ranu na koži.

Tehnika pranja

Pranje se obavlja dugim pokretima i primjenom umjerenog pritiska. Važno je da krenete sa pranjem od stopala ka srcu. Krenite od stopala, a zatim preko koljena ka zadnjici. Posvetite više vremena problematičnim oblastima na kojima je celulit najuočljiviji. Preporuka je da stomak operete kružnim pokretima u pravcu kretanja kazaljke na satu. Isto važi i za donji dio leđa.

Ruke “očetkajte” od prstiju do lakta, a zatim od lakta do ramena. Na kraju ramena, krećući se od glave do grudi. Budite nježni.

Većina primjenjuje suvo pranje kože ujutru, ali možete da učinite to u bilo koje doba dana. Uvijek se istuširajte nakon suvog pranja da uklonite "mrtvu" kožu i primjenjujte prirodna ulja za njegu kože ili hidratantna mlijeka.

Tuširajte se naizmjenično toplom i hladnom vodom. Provedite nekoliko sekundi pod mlazom hladne vode, zatim nekoliko pod tekućom vrućom vodom. Ponovite to nekoliko puta.

Efekti:

1. Smanjenje vidljivosti celulita

Ukoliko tražite prirodan način da se rješite izgleda kože koja podsjeća na koru od pomorandže, suvo pranje je pravo rješenje. Nakon samo 3-4 nedjelje rješićete se neravnomjerne kože na butinama i zadnjici.

2. Svilenkasta glatka i čvrsta koža

Suvo pranje kože je jeftinija varijanta pilinga i ukloniće površinski sloj mrtvih ćelija. Eliminisaće beživotni izgled kože i učiniti je prijatnom na dodir.

3. Poboljšava cirkulaciju

Suvo pranje može da se posmatra kao vrsta masaže i u ovom kontekstu poboljšava protok krvi. Četkanjem kože stimuliše se kretanje limfe kroz limfni sistem.

4.Smanjenje potkožnih dlačica

Najefikasnije oružje protiv potkožnih dlačica je redovni piling kože, a suvo pranje upravo to nudi.

5. Povećanje energije

Mnoge žene počinju svoj dan suvim četkanjem i tuš kabinom i to im pomaže da koža ostane čvrsta. Samo suvo pranje će izazvati prijatan osjećaj na koži i opustiće vas.

 

Noizz.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.